home-photo1900x600

Eén van de ambities van de gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar is om jongeren zelf mee te laten denken in uitvoeringszaken. Ze willen jongeren constructief en structureel raad te plegen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van jongeren.

Vanaf eind 2016 zijn wij als jongeren uit alle drie de gemeenten beschikbaar om te klankborden, advies te geven en plannen uit te voeren. We worden structureel betrokken bij beleid en uitvoering in de drie gemeenten, met als doel (meer en beter) aan te sluiten bij de belevingswereld van jongeren.

‘Met jongeren, voor jongeren’ staat voorop in de structurele jongerenvertegenwoordiging Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar.

De gemeenten Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en Wassenaar zijn drie zeer verschillende gemeenten. De jongeren zijn anders, de vraagstukken zijn anders en de oplossingen zijn anders. Toch zijn er ook veel overeenkomsten, namelijk de wens om structurele jongerenvertegenwoordiging vorm te geven en de wens om dit gezamenlijk te doen met een gedeelde afdeling Werk en Inkomen en de ambities in het Actieplan Jeugdwerkgelegenheid.

Alle drie de gemeenten hebben de ambitie om meer jongeren aan het werk te krijgen en alle jongeren van de bank en/of in beeld te krijgen. Dat willen ze doen door eruit te halen wat erin zit, samen verantwoordelijk te zijn en aan de slag te gaan met jongeren voor jongeren. In totaal zijn er vijf gezamenlijke ambities in kaart gebracht, waarvan de vijfde ambitie ‘met jongeren en voor jongeren’ is. Het aansluiten de belevingswereld van jongeren en het realiseren van structurele jongerenvertegenwoordiging hoort hierbij.

logos-met-pay-off
Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen spoedig contact met u op.

Niet leesbaar? Verander de tekst. captcha txt

Vul hier je zoekopdracht in